Bedrijf starten als medicijn

JE BEDRIJF STARTEN NA EEN BURNOUT?

Het lijkt tegenstrijdig. Na een periode waarin je alle energie kwijt was, kiezen voor het starten van een eigen bedrijf. Niet iets wat je achterover leunend vanuit je hangmat voor elkaar krijgt.

Een burnout, been there done that, kan een verwoestende impact hebben op je fysieke en mentale gezondheid. In de praktijk is het vaak een keerpunt is in je leven en helpt het je om opnieuw te kiezen voor dat wat echt belangrijk voor je is.

Alle ballen in de lucht

Niet voor niets starten veel vrouwen na een burnout een eigen bedrijf. In het traject van herstel word je keihard geconfronteerd met al die ballen die je jarenlang in de lucht hebt gehouden. Veel van die ballen horen helemaal niet bij jou. Het kost veel tijd en energie om weer op de been te komen. Sommigen blijven voor altijd last houden van bijvoorbeeld concentratieproblemen, spanningsklachten in het lijf.

Terug gaan naar die baan waarin de bak zo is overstroomd, is vaak geen optie. Het is echt een moment waarop vrouwen hun carrière opnieuw willen uitvinden en kiezen voor het starten van een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf starten is bij uitstek een manier om je eigen pad te creëren en impact te maken op de wereld.


Wat vind je leuk en waar ben je goed in?


In mijn traject Van Baan naar Bedrijf is de eerste stap dan ook bepalen waar je passie ligt en wat je vaardigheden zijn. Wat vind je leuk en waar ben je goed in? Van daaruit help ik je aan een kloppend bedrijfsidee. Dat kan soms heel iets anders zijn dan je in eerste instantie denkt.

Deze inside out manier van werken zorgt voor een business die jou op het lijf is geschreven. Een business die je energie gaat opleveren in plaats van kosten. De vrijheid die een eigen bedrijf met zich meebrengt, zelf je tijd kunnen indelen, aan de slag gaan met klanten die bij je passen, maakt het leven zo’n stuk leuker. En is het ultieme medicijn om jouw burnout definitief achter je te laten.


Laat je niet tegenhouden door angst of onzekerheid


Als jij ook droomt van een eigen bedrijf, ondanks dat je herstellende bent van een burnout, weet dat je niet alleen bent en dat het mogelijk is. Laat je niet tegenhouden door angst of onzekerheid of 'goed bedoelde' adviezen.

Wil je eens sparren over jouw bedrijfsidee en de mogelijkheden die er zijn voor jou (vergoeding van het traject door het UWV of jouw werkgever) plan dan hier je wake-up call.