Wat de elfstedentocht te maken heeft met de start van je bedrijf
16 mei 2023 

Wat de elfstedentocht te maken heeft met de start van je bedrijf

Ik zag niets meer door de regen. Alles plakte, was nat en de wind keerde zich voortdurend tegen ons. We fietsten woordeloos naast elkaar, 235 kilometer lang. Geen moment getwijfeld of we deze tocht uit zouden rijden. We gingen het doen. Een prestatie die ik een half jaar eerder niet voor mogelijk hield.


Uitdaging en wishlist

Het was Ilse, mijn fietsmaatje, die met het idee kwam. Ze heeft Friese roots en houdt van een uitdaging. Heeft al tig keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen en had de fiets elfstedentocht op haar wishlist staan. Ik ben altijd overal voor te porren, knipperde twee keer met mijn ogen en de startbewijzen waren binnen.

Ik kon me er weinig bij voorstellen: 235 kilometer fietsen op 1 dag. Onze langste afstand was iets meer dan 100 km. We moesten daarvoor nog 3 rondjes door onze woonwijk zodat de teller op Strava dit magische getal aangaf.

DM aan Thomas Dekker

Ik stuurde Thomas Dekker een DM en hij antwoordde: zorgen dat je op de dag zelf goed blijft eten en van te voren een keertje 100, 150 km rijden. Ik moest wat weg slikken, zo eenvoudig kon het niet zijn. Was het ook niet. Een bevriende semi prof coureur maakte voor ons een trainingsschema. Drie keer per week klommen we op de racefiets en maakten elke week een steeds langere rit in het weekend. Maximale afstand: 150 km heen en terug van Beverwijk naar Den Haag, zuid.

Toen we die zaterdag terug reden naar Beverwijk, kwam het besef; het moet lukken. Ik heb nog puf ook na deze afstand.


Deze dag zal ik niet snel vergeten

D-day is een dag die ik niet snel zal vergeten. Het regende de hele dag, was koud en er stond een straffe zuidwesten wind. We hadden niet genoeg kleding bij ons, we konden ons gewoonweg niet voorstellen dat het weer zo slecht zou zijn. Vrienden namen een droog pak voor ons mee en wachten ons op in Bolsward na het eerste rondje van 130 km. We stapten droog en gevuld door een uitsmijter op voor het slotakkoord. Daar waar we normaal gesproken km’s lang vol praatten, was het stil. Blik vooruit op de weg, in cadans de km’s weg trappen, niet denken aan lekke banden of val partijen maar steeds weer door.

We hebben het gered. We hebben het kruisje binnen. We deden het op karakter maar hadden het niet gered zonder de voorbereiding. De 2000 km die wij in de weken ervoor hadden gereden.

Je weet niet waar je moet beginnen

Het starten van je eigen bedrijf, is ook niet iets wat je van de een op de andere dag doet. Misschien denk je er al langer over na. Ben je klaar met je baan maar heb je geen idee hoe je het aanpakt. Je bent onbekend met het ondernemerschap, hebt nog geen vlieguren en weet niet waar je moet beginnen.


Gratis masterclass Van Baan naar Bedrijf

Zet alvast de eerste stap door je aan te melden voor mijn Masterclass Van Baan naar Bedrijf. Daarin vertel ik je welke stappen er nodig zijn om succesvol jouw bedrijf te starten. Ik laat je zien wat de meest gemaakte fouten zijn, zodat jij die niet hoeft te maken. En ik vertel je mijn verhaal; waarin ik als alleenstaande moeder na het overlijden van de vader van mijn kinderen, een burn out en ontslag koos voor het ondernemerschap. Als ik het kan, kan jij het ook.


De Masterclass Van Baan naar Bedrijf is een persoonlijke Masterclass voor een kleine groep vrouwen die er aan toe zijn om de volgende stap te zetten in hun loopbaan.

Meedoen? Schrijf je in via deze link. Er is beperkt plek dus wacht niet te lang.

Zie ik je daar?

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Wat de elfstedentocht te maken heeft met de start van je bedrijf
16 mei 2023 

Wat de elfstedentocht te maken heeft met de start van je bedrijf

Ik zag niets meer door de regen. Alles plakte, was nat en de wind keerde zich voortdurend tegen ons. We fietsten woordeloos naast elkaar, 235 kilometer lang. Geen moment getwijfeld of we deze tocht uit zouden rijden. We gingen het doen. Een prestatie die ik een half jaar eerder niet voor mogelijk hield.


Uitdaging en wishlist

Het was Ilse, mijn fietsmaatje, die met het idee kwam. Ze heeft Friese roots en houdt van een uitdaging. Heeft al tig keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen en had de fiets elfstedentocht op haar wishlist staan. Ik ben altijd overal voor te porren, knipperde twee keer met mijn ogen en de startbewijzen waren binnen.

Ik kon me er weinig bij voorstellen: 235 kilometer fietsen op 1 dag. Onze langste afstand was iets meer dan 100 km. We moesten daarvoor nog 3 rondjes door onze woonwijk zodat de teller op Strava dit magische getal aangaf.

DM aan Thomas Dekker

Ik stuurde Thomas Dekker een DM en hij antwoordde: zorgen dat je op de dag zelf goed blijft eten en van te voren een keertje 100, 150 km rijden. Ik moest wat weg slikken, zo eenvoudig kon het niet zijn. Was het ook niet. Een bevriende semi prof coureur maakte voor ons een trainingsschema. Drie keer per week klommen we op de racefiets en maakten elke week een steeds langere rit in het weekend. Maximale afstand: 150 km heen en terug van Beverwijk naar Den Haag, zuid.

Toen we die zaterdag terug reden naar Beverwijk, kwam het besef; het moet lukken. Ik heb nog puf ook na deze afstand.


Deze dag zal ik niet snel vergeten

D-day is een dag die ik niet snel zal vergeten. Het regende de hele dag, was koud en er stond een straffe zuidwesten wind. We hadden niet genoeg kleding bij ons, we konden ons gewoonweg niet voorstellen dat het weer zo slecht zou zijn. Vrienden namen een droog pak voor ons mee en wachten ons op in Bolsward na het eerste rondje van 130 km. We stapten droog en gevuld door een uitsmijter op voor het slotakkoord. Daar waar we normaal gesproken km’s lang vol praatten, was het stil. Blik vooruit op de weg, in cadans de km’s weg trappen, niet denken aan lekke banden of val partijen maar steeds weer door.

We hebben het gered. We hebben het kruisje binnen. We deden het op karakter maar hadden het niet gered zonder de voorbereiding. De 2000 km die wij in de weken ervoor hadden gereden.

Je weet niet waar je moet beginnen

Het starten van je eigen bedrijf, is ook niet iets wat je van de een op de andere dag doet. Misschien denk je er al langer over na. Ben je klaar met je baan maar heb je geen idee hoe je het aanpakt. Je bent onbekend met het ondernemerschap, hebt nog geen vlieguren en weet niet waar je moet beginnen.


Gratis masterclass Van Baan naar Bedrijf

Zet alvast de eerste stap door je aan te melden voor mijn Masterclass Van Baan naar Bedrijf. Daarin vertel ik je welke stappen er nodig zijn om succesvol jouw bedrijf te starten. Ik laat je zien wat de meest gemaakte fouten zijn, zodat jij die niet hoeft te maken. En ik vertel je mijn verhaal; waarin ik als alleenstaande moeder na het overlijden van de vader van mijn kinderen, een burn out en ontslag koos voor het ondernemerschap. Als ik het kan, kan jij het ook.


De Masterclass Van Baan naar Bedrijf is een persoonlijke Masterclass voor een kleine groep vrouwen die er aan toe zijn om de volgende stap te zetten in hun loopbaan.

Meedoen? Schrijf je in via deze link. Er is beperkt plek dus wacht niet te lang.

Zie ik je daar?

Over de schrijver
Reactie plaatsen