Van het ene op het andere moment kon ik niets meer
18 augustus 2023 

Van het ene op het andere moment kon ik niets meer

"Van het ene op het andere moment was het helemaal op. Het lukte me niet eens meer om het pijltje van mijn muis op de goede plek te krijgen. Het enige wat ik nog kon opbrengen was een bad nemen, urenlang."

Een vriendin van mij vertelde mij dit jaren geleden. Ze was aangenomen als arbeidsdeskundige bij het UWV; een hele ambtelijke organisatie. Zij zou daar verandering, vernieuwing moeten brengen. Althans dat was de verwachting. De werkelijkheid was anders. Ze liep tegen een muur aan en kon natuurlijk niets veranderen aan de cultuur en het systeem. Uiteindelijk kreeg ze een dikke burnout. Haar herstel duurde meer dan een jaar.

Ze startte met een re-integratietraject en ging op zoek naar 'zichzelf'. Wie ben ik, wat kan ik en waar word ik blij van? Wat vreet energie en waar krijg ik juist energie van? Met het beantwoorden van deze vragen werd het voor haar duidelijk. No way dat ze terug ging in die baan. Ze koos ervoor om haar eigen bedrijf te starten. Ze wilde leven en werken op haar voorwaarden. Doen waar zij in gelooft. Ze ontwikkelde een eigen methode en ging anderen opleiden daarin. Resultaat een bloeiend bedrijf en nooit meer een burnout.

Herken jij je hierin? Ben jij vastgelopen in je baan, heb je een burnout of weet je dat als je zo doorgaat, dit ook wel eens jouw scenario kan worden? Is voor jou een baan allang niet meer de heilige graal maar denk je aan het starten van een eigen bedrijf. Dan nodig ik je van harte uit voor de online masterclass Van Burnout naar Eigen Bedrijf. Inschrijven kan via deze link.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Van het ene op het andere moment kon ik niets meer
18 augustus 2023 

Van het ene op het andere moment kon ik niets meer

"Van het ene op het andere moment was het helemaal op. Het lukte me niet eens meer om het pijltje van mijn muis op de goede plek te krijgen. Het enige wat ik nog kon opbrengen was een bad nemen, urenlang."

Een vriendin van mij vertelde mij dit jaren geleden. Ze was aangenomen als arbeidsdeskundige bij het UWV; een hele ambtelijke organisatie. Zij zou daar verandering, vernieuwing moeten brengen. Althans dat was de verwachting. De werkelijkheid was anders. Ze liep tegen een muur aan en kon natuurlijk niets veranderen aan de cultuur en het systeem. Uiteindelijk kreeg ze een dikke burnout. Haar herstel duurde meer dan een jaar.

Ze startte met een re-integratietraject en ging op zoek naar 'zichzelf'. Wie ben ik, wat kan ik en waar word ik blij van? Wat vreet energie en waar krijg ik juist energie van? Met het beantwoorden van deze vragen werd het voor haar duidelijk. No way dat ze terug ging in die baan. Ze koos ervoor om haar eigen bedrijf te starten. Ze wilde leven en werken op haar voorwaarden. Doen waar zij in gelooft. Ze ontwikkelde een eigen methode en ging anderen opleiden daarin. Resultaat een bloeiend bedrijf en nooit meer een burnout.

Herken jij je hierin? Ben jij vastgelopen in je baan, heb je een burnout of weet je dat als je zo doorgaat, dit ook wel eens jouw scenario kan worden? Is voor jou een baan allang niet meer de heilige graal maar denk je aan het starten van een eigen bedrijf. Dan nodig ik je van harte uit voor de online masterclass Van Burnout naar Eigen Bedrijf. Inschrijven kan via deze link.

Over de schrijver
Reactie plaatsen