Deze vraag veranderde mijn leven
05 maart 2024 

Deze vraag veranderde mijn leven

Het is 2016. Ik zit vast in een narcistische relatie. Ik heb met mijn vriendin Aliye afgesproken voor de lunch en vertel haar over mijn sores. Mijn ex, een narcist pur sang, loog en bedroog en elke keer dacht ik ‘maar hij houdt toch van me, hij kan echt wel veranderen’. Aliye stelde me één vraag en die veranderde mijn leven.


"Wat voor voorbeeld wil je zijn voor je kinderen?"


Nog diezelfde middag verbrak ik de relatie, nu voorgoed. Iets wat me eerder maar niet lukte.


Deze vraag stel ik me nog regelmatig als ik ergens over twijfel. En ik geef hem nu aan jou.


Veel vrouwen die dromen over een eigen bedrijf, blijven steken bij de vraag ‘maar wat ga ik dan ondernemen?’. Daar kun je van alles op bedenken, net zo hard weer afzagen en je komt geen steek verder.


Vervang deze vraag eens door: wie wil ik zijn?


Wat voor persoon wil jij zijn? Wat doet zij, hoe gedraagt zij zich, voelt zij zich? Met dat beeld voor ogen, kijk dan nog eens naar dat geen waar je nu in vastloopt? Wat zou zij doen; de persoon die jij wilt zijn?


Zie jij jezelf voor je als een krachtige vrouw, vol zelfvertrouwen als ondernemer? Neem dan nu een eerste stap. Meld je aan voor de online Masterclass Van Burnout naar eigen bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Deze vraag veranderde mijn leven
05 maart 2024 

Deze vraag veranderde mijn leven

Het is 2016. Ik zit vast in een narcistische relatie. Ik heb met mijn vriendin Aliye afgesproken voor de lunch en vertel haar over mijn sores. Mijn ex, een narcist pur sang, loog en bedroog en elke keer dacht ik ‘maar hij houdt toch van me, hij kan echt wel veranderen’. Aliye stelde me één vraag en die veranderde mijn leven.


"Wat voor voorbeeld wil je zijn voor je kinderen?"


Nog diezelfde middag verbrak ik de relatie, nu voorgoed. Iets wat me eerder maar niet lukte.


Deze vraag stel ik me nog regelmatig als ik ergens over twijfel. En ik geef hem nu aan jou.


Veel vrouwen die dromen over een eigen bedrijf, blijven steken bij de vraag ‘maar wat ga ik dan ondernemen?’. Daar kun je van alles op bedenken, net zo hard weer afzagen en je komt geen steek verder.


Vervang deze vraag eens door: wie wil ik zijn?


Wat voor persoon wil jij zijn? Wat doet zij, hoe gedraagt zij zich, voelt zij zich? Met dat beeld voor ogen, kijk dan nog eens naar dat geen waar je nu in vastloopt? Wat zou zij doen; de persoon die jij wilt zijn?


Zie jij jezelf voor je als een krachtige vrouw, vol zelfvertrouwen als ondernemer? Neem dan nu een eerste stap. Meld je aan voor de online Masterclass Van Burnout naar eigen bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen